, , ,

Online poslovni program – novi saveznik poduzetnika u poslovanju

29 ruj 2021

Ulazak u svijet poduzetništva nije lak. Oni koji se za to odluče, uglavnom su čvrsto odlučili uspjeti u ovim poslovnim vodama. Međutim, prva velika prepreka s kojom se poduzetnici suočavaju nakon ulaska u samostalno poslovanje, je količina administracije, upravljanje dokumentima, računima i drugim informacijama važnima za svakodnevno funkcioniranje.

Ako razmišljate o nabavi softvera ili eServisa koji vam mogu pomoći i olakšati rad, onda je to dobar početak za dolazak do pravog partnera u radu, koji vam posao može učiniti zadovoljstvom. Potrebno vam je smanjivanje utrošenog vremena i energije na ponavljajuće zadatke, rasterećenost smanjivanjem količine grešaka, ali i povećanje vremenskih intervala kada ste 100% fokusirani na održivost svog posla.

Susret poduzetnika s administracijom i birokratskim dijelom poslovanja

Većina poduzetnika želi posvetiti svoje vrijeme razvoju posla, a što manje efektivno ulagati u organiziranje birokracije, papirologije i administrativnog dijela. S vremenom, ove obaveze postaju sve veće, raznim izmjenama zakona, uvođenjem novih pravnih pravila, pa je nekada zaista teško i složeno ispratiti sve.

Na svu sreću, postoje različite vrste programa, servisa i alata koji vam mogu pomoći pravilnije i efikasnije koristiti svoje vrijeme. PANTHEON Web Light jedan je od saveznika na koje možete računati svaki radni dan, kad god je potrebno organizirati i srediti fakture, račune, voditi njihov registar precizno i automatizirano, uz naravno minimiziranje grešaka.

Karakterizira ga lakoća upotrebe, intuitivno sučelje, a uz to i bilježenje i praćenje putnih troškova, skladišta te evidencija radnog vremena. Uz njega možete pratiti sve najvažnije metrike kako biste optimizirali svoj radni dan, a on će vam zauzvrat omogućiti i brže izvršavanje zadataka.

Samostalno upravljanje svim poslovnim procesima

Dobar dio poduzetnika u nekim fazama razvoja poslovanja nema mogućnost zaposliti osobe koje će se baviti svakodnevnom administracijom. U tom slučaju, osuđeni su samostalno izvršavati sve procese, a ne samo baviti se kreativnim dijelom i razvojem poslovanja. To može dovesti do gušenja procesa razvoja, kako bi se neke svakodnevne obaveze rješavale na vrijeme.

Najuspješniji ljudi su oni koji imaju uvid u cjelokupan proces rada, ali se svakodnevno bave samo usko specijaliziranim zadacima koji se tiču njihovog osobnog iskustva, profesije i znanja. Samostalno upravljanje svim poslovnim procesima je moguće, ali iziskuje mukotrpan rad i više vremena nego što je na raspolaganju tijekom jednog dana. Kako bi se poduzetnik mogao intelektualno posvetiti najvažnijim stvarima, treba imati olakšanje u obliku alata koji će umjesto njega voditi arhiviranje, rukovođenje i izdavanje računa. Samo taj jedan dio, dovoljan je da rastereti poduzetnika u mjeri koja će mu omogućiti fokusiranje na najvažnije dijelove poslovanja, ali sa uvidom u to što se događa u svim segmentima poslovanja. Na taj način, povećavaju se šanse za uspjeh i rast poslovanja.

Baza podataka kojoj mogu pristupiti i računovođa i poduzetnik

Do nedavno je bilo potrebno obratiti se računovođi kako bi vam on pronašao neki konkretan dokument iz arhive. Danas, uz pomoć PANTHEON-a i PANTHEON Web Light-a, i vi i vaš računovođa možete imati pristup istoj bazi podataka, svim računima, fakturama i dokumentima. Samo ova činjenica značajna je s dva aspekta, jer štedi vrijeme i poduzetniku, ali i računovođama.

S jedne strane, poduzetnik može sam kreirati i unositi ugovore i račune, dok ih s druge strane, u istoj bazi podataka računovođa može provjeravati i utvrđivati je li sve odrađeno u skladu s propisima. S ovakvom prednošću, nije više potrebno ručno voditi knjiženje, niti računovođa treba radi ikakve kalkulacije, jer će softver sve to raditi umjesto njega.

Cloud, kao način čuvanja podataka kojima pristup imaju sve strane u poslovnom procesu, predstavlja potpuno sigurno okruženje u kojem se svi vaši podaci mogu arhivirati i čuvati. Ni jedna, ni druga strana više ne moraju brinuti na koji način se skladište njihovi podaci i jesu li sigurni. Uz Cloud, podacima je sada lako pristupiti sa svih platformi, bez obzira na to je li u pitanju tablet, pametni telefon ili računalo.

Vrijeme kao najvažniji resurs poduzetnika

Sve analize pokazuju da je vrijeme najvažniji resurs poduzetnika, pogotovo u njihovoj razvojnoj fazi, kada teže rade sve što je u njihovoj moći kako bi napredovali i proširili svoje poslovanje. Nije im stran ni cjelodnevni rad, mukotrpno rješavanje papirologije, organiziranje protoka računa i drugih dokumenata. Iako se čini da su ove aktivnosti zanemarive u smislu količine potrošenog vremena, zapravo mogu oduzeti i do 30% dnevnog rada.

Vrijeme tradicionalnog poslovanja prolazi, a na scenu stupa digitalizacija i ePoslovanje, elektronički način poslovanja koji značajno ubrzava komunikaciju i radne zadatke te razmjenu poslovnih dokumenata putem računala. Kako biste na tržištu djelovali brzo i inovativno te mogli pratiti što se sve događa, potrebno je imati dovoljno vremena za stvaranje slike o svemu. Računala su tu kako bi umjesto vas preuzela dio svakodnevnih zadataka, rješavajući ih precizno, arhivirajući dokumente, a vi ne trebate brinuti o tome kako se nešto treba napraviti.

Poduzetništvo može postati pravo uživanje

Pandemija je pokazala da digitalizacija dolazi ubrzano, pogotovo zato što do izvanrednih okolnosti može doći iznenada, a neke tvrtke nisu sposobne tako brzo se prilagoditi novonastaloj situaciji. Uvođenjem PANTHEON Web Light rješenja u rad, ubrzava se više različitih aktivnosti, koje ostavljaju prostora za prilagođavanje poslovanja novonastalim uvjetima.

Ako ste poželjeli biti dio poduzetništva, to ne mora biti samo obaveza i cjelodnevni rad. PANTHEON Web Light ga može učiniti skroz suprotnim te omogućiti vam posvećivanje viška slobodnog vremena razvoju, kreativnim procesima i osobnom napredovanju. Izdavanje računa ne mora biti dosadan dio posla, već pravo uživanje. PANTHEON Web Light predstavlja vašu efikasnu blagajnu, a uz eDokumentaciju i automatsko arhiviranje, odličnog partnera u kojeg se možete pouzdati.

Pitate li se kako je to biti prilagođen tržišnim promjenama, efikasan u svakom koraku, i dovoljno rasterećen, kako bi bio fokusiran na razvoj i unapređenje posla? Odgovor je mnogo bliže nego što vam se ponekad čini, a to je PANTHEON Web Light, most između vas i vašeg računovođe, sigurna digitalna arhiva svih vaših računa i važnih dokumenata kojoj možete pristupiti u svega par klikova.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X