, , ,

Kako odabrati odgovarajući poslovni program za poduzetničke počet(ni)ke?

9 ruj 2020

Teško je vjerovati da će trenutna situacija u ekonomiji imati samo negativne posljedice. Doći će do promjena u načinu poslovanja, novih poslovnih ideja, novih početaka. Ograničavanje kontakata između ljudi stvorilo je veliki rascjep u ekonomiji. Tvrtke i poduzetnici su morali gotovo preko noći pronaći rješenja za uvođenje i/ili nadogradnju digitalnog dijela svog poslovanja. Ovo može biti veliki izazov, posebno za male poduzetnike i obrtnike, naročito ako su manje vješti s računalima. Ili možda ne. Sve više i više programa za upravljanje poslovanjem je intuitivno za korištenje i veoma jednostavno za korisnike. Jedno od njih je rješenje PANTHEON Web, poslovni program koji je dostupan putem web preglednika na različitim uređajima – računalu, tabletu ili pametnom telefonu.

„Kao što izreka kaže – sreća prati hrabre. Upravo to i savjetujemo nove i mlade poduzetnike, da posao od samih početaka vode strukturirano i centralizirano u jednom programu. Online program za poslovanje PANTHEON Web Light sadrži sve što je maloj ili novoj tvrtki potrebno. Ne samo da će poslovanje biti u skladu sa zakonodavstvom, sve fakture će biti zakonski ovjerene, a i poduzetnici sami će imati kontrolu nad poslovanjem u bilo kom trenutku, čime će se održavati osnovna poslovna higijena i pregled poslovanja “, kažu naši savjetnici za PANTHEON rješenja.

Zakonski usklađeno poslovanje

Zašto je važno voditi evidenciju o aktivnostima svake tvrtke u poslovnom programu? Jer na taj način poslujemo u skladu sa zakonom. To nam omogućava poreznu kontrolu i izdavanje računa, razmjenu podataka s računovođom i državom. Programska oprema prilagođena domaćem poslovnom okruženju omogućava brzu i jednostavnu pripremu računa. Program automatski uvozi podatke o kupcima i dobavljačima s liste tvrtki iz registra, čime eliminira mogućnost za greške u pripremi računa.

Neposredan uvid u parametre poslovanja i podatke

Poslovni program omogućava poduzetniku da u svakom trenutku ima pregled nad ključnim parametrima poslovanja. Ima brz pregled izdanih računa, popisa kupaca i drugih ključnih informacija. Također može provjeriti evidenciju zaliha proizvoda i pojednostaviti i ubrzati popis.

Korištenje poslovnog programa također značajno pojednostavljuje računovodstvo. Prije ili kasnije, rastućoj kompaniji je potrebno vlastito računovodstvo ili vanjski računovodstveni servis. Ukoliko je poslovanje točno evidentirano u programu, olakšana je razmjena dokumenata sa računovođom. Slanje podataka i dokumenata elektronskim putem štedi poduzetniku i računovođi vrijeme i novac, jer nema potrebe za printanjem dokumenata, poštanskim markicama, kuvertama i odlascima do pošte i čekanja u redovima.

Mobilnost je prednost

Ako priroda posla u normalnim uvjetima zahtjeva mnogo promjena lokacija, prilikom izbora poslovnog programa trebali bi izabrati između onih koji nude i mobilnu ili online verziju, tako da imate neposredan uvid u poslovanje i mogućnost unosa podataka na terenu. Poduzetnik ili obrtnik zadovoljit će svoju potrebu za mobilnošću uz pomoć online poslovnog programa, jer mu program omogućava poslovanje sa bilo kojeg mjesta, lako izdavanje računa, provjeru stanja zaliha, kreiranje putnih naloga i razmjenu dokumenata s računovodstvenim servisom.

PANTHEON Web Light – online program za male tvrtke

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X