— DATALAB BLOG —

Poučno štivo za uspješno poslovanje

U današnjem svijetu vrijedi: tko ima informaciju, ima moć. Ekipa Datalaba s vama dijeli svoje znanje: prednosti poslovanja u cloudu, zakonodavstvene promjene i usklađivanje u tvrtki, primjeri “dobre prakse”, poslovna rješenja za male, velike i međunarodne tvrtke, novosti i događanja u krugu Datalaba i puno više.

Uloga financijskog menadžera i računovođe

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Uspješno financijsko upravljanje poslovanjem zahtijeva primjenu specifičnih znanja financijskih stručnjaka i suvremeni softver. Financijski stručnjaci u tvrtki mogu imati različite uloge. Za financijsko upravljanje najznačajniju ulogu u tvrtki imaju financijski menadžeri i računovođe. Financijski menadžeri mogu imati svoje područje specijalizacije kao npr. kontrolori, kreditni menadžeri, risk menadžeri itd.

Čitaj više ...

Korisničko iskustvo: prednosti i izazovi

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Korisničko iskustvo, bez obzira na to radi li se o pozitivnom iskustvu kao osnovi za unapređenje buduće suradnje, ili o rješavanju prigovora kupaca, kao obliku negativnog korisničkog iskustva, koje se može koristiti za unapređenje postojećih i kreiranje novih proizvoda/usluga, ima posebnu važnost za razvoj poslovanja tvrtke.

Čitaj više ...

Mjerite li performanse zaposlenika?

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Mjerenje performansi zaposlenika je način na koji se upravlja razvojem ljudskih potencijala odnosno mjerenjem postignutih rezultata: individualnih i kolektivnih. Neki od pokazatelja učinkovitosti su: produktivnost, broj transakcija po zaposlenom, prihod po zaposlenom i drugo.

Čitaj više ...
X