— DATALAB BLOG —

Poučno štivo za uspješno poslovanje

U današnjem svijetu vrijedi: tko ima informaciju, ima moć. Ekipa Datalaba s vama dijeli svoje znanje: prednosti poslovanja u cloudu, zakonodavstvene promjene i usklađivanje u poduzeću, primjeri “dobre prakse”, poslovna rješenja za manja, velika i međunarodna poduzeća, novosti i događanja u krugu Datalaba i puno više…

Lakša i sigurnija razmjena podataka u cloud-u

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Upravljanje podatcima u cloud-u vrlo je važno za poslovanje međunarodnih grupacija, jer se tako lakše i sigurnije  svladavaju prostorne i vremenske barijere između matične tvrtke i tvrtki-kćeri. Da bi se barijere svladale, potrebno je uspostaviti integralan informacijsko-komunikacijski sustav na razini grupacije.

Čitaj više ...

Razumijevanje kulturnih razlika – koliko se razlikujemo i koliko smo isti?

Vrijeme potrebno za čitanje: 5 min

Ako ste ikada poslovali na ovim prostorima sigurno ste mogli čuti kako svatko za sebe tvrdi da je specifičan i da nešto što se „tamo negdje“ radi ne može „proći“ na ovom tržištu. Najčešće su u pitanju nijanse, ali su one toliko važne da izazivaju nesuglasice među ljudima s različitih podneblja. Upravo to je kultura. U svojem najjednostavnijem obliku definicija kulture bi se mogla svesti na rečenicu „mi to tako ovdje radimo“.

Čitaj više ...

Poslovna inteligencija i podrška financijskom odlučivanju

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Poslovno odlučivanje u suvremenim poslovnim uvjetima je sve kompleksnije. Kod delegiranja procesa poslovnog odlučivanja na niže razine, prvo je potrebno u cijelosti ovladati procesom prikupljanja i obrade informacija u poslovnoj organizaciji. Zatim je potrebno izvršiti delegiranje ovlaštenja za financijsko odlučivanje.

Čitaj više ...

5 ključnih koraka za implementaciju ERP-a

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

S obzirom na to da je konkurencija na tržištu sve veća, raste i broj tvrtki koje shvaćaju da im je potrebna bolja organizacija poslovanja. Kako bi zadovoljili korisnike i održali konkurentnost, potrebna je optimizacija resursa i veća profitabilnost. Rješenje za koje se odlučuju je implementacija ERP-a.

Čitaj više ...
Stran 1 od 512345
X