— DATALAB BLOG —

Poučno štivo za uspješno poslovanje

U današnjem svijetu vrijedi: tko ima informaciju, ima moć. Ekipa Datalaba s vama dijeli svoje znanje: prednosti poslovanja u cloudu, zakonodavstvene promjene i usklađivanje u poduzeću, primjeri “dobre prakse”, poslovna rješenja za manja, velika i međunarodna poduzeća, novosti i događanja u krugu Datalaba i puno više…

Poslovna inteligencija i podrška financijskom odlučivanju

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Poslovno odlučivanje u suvremenim poslovnim uvjetima je sve kompleksnije. Kod delegiranja procesa poslovnog odlučivanja na niže razine, prvo je potrebno u cijelosti ovladati procesom prikupljanja i obrade informacija u poslovnoj organizaciji. Zatim je potrebno izvršiti delegiranje ovlaštenja za financijsko odlučivanje.

Čitaj više ...

5 ključnih koraka za implementaciju ERP-a

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

S obzirom na to da je konkurencija na tržištu sve veća, raste i broj tvrtki koje shvaćaju da im je potrebna bolja organizacija poslovanja. Kako bi zadovoljili korisnike i održali konkurentnost, potrebna je optimizacija resursa i veća profitabilnost. Rješenje za koje se odlučuju je implementacija ERP-a.

Čitaj više ...

Važnost računovodstva u cloud-u za financijsko upravljanje

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Prednosti računovodstva u coud-u još uvijek se nedovoljno koriste za financijsko upravljanje. Važnost računovodstva u cloud-u za financijsko upravljanje posebno je bitno za korporativno upravljanje i međunarodne grupacije, ali se pri tome ne smije zanemariti niti njegova važnost za tvrtke male i srednje veličine.

Čitaj više ...

Migracija poslovanja u cloud – kako i zašto?

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Za uspješan prelazak na poslovanje u oblaku potreban je dobro promišljen pristup. Migriranje u cloud je veliki pothvat, ali ako se dobro isplanira i uspješno izvrši, može rezultirati mnogim prednostima. Proces može biti kompliciran, no s obzirom na prednosti koje cloud nudi, uložen trud i vrijeme se svakako isplate.

Čitaj više ...

Kako kreirati efikasan kontroling u tvrtki?

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Učinkovit kontroling u tvrtki san je svakog strateškog managera. Međutim, je li taj managerski san moguće postići povećanjem ulaganja u informatizaciju i automatizaciju poslovanja, a izostankom ulaganja u nove načine rada, procedure, operativna postupanja i što je najvažnije u ljudske potencijale, koji će koristiti prednosti suvremenih tehnoloških alata?

Čitaj više ...
Stran 1 od 512345
X