— DATALAB BLOG —

Poučno štivo za uspješno poslovanje

U današnjem svijetu vrijedi: tko ima informaciju, ima moć. Ekipa Datalaba s vama dijeli svoje znanje: prednosti poslovanja u cloudu, zakonodavstvene promjene i usklađivanje u tvrtki, primjeri “dobre prakse”, poslovna rješenja za male, velike i međunarodne tvrtke, novosti i događanja u krugu Datalaba i puno više.

Računovodstvo u cloud-u: in-house vs. outsourcing

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

U suvremenim uvjetima poslovanja, poslovne organizacije bez obzira radi li se o međunarodnim grupacijama ili neovisnim privrednim društvima, sve više pažnje posvećuju specijalizaciji vlastitog poslovanja odnosno fokusiraju se na tzv. core business, a sve poslove podrške npr. računovodstvene, IT i druge poslove prepuštaju tržišnim akterima koji su se specijalizirali za pružanje ove vrste usluga i obavljaju ih kao osnovnu djelatnost npr. računovodstveni servisi, IT tvrtke itd.

Čitaj više ...

Lakša i sigurnija razmjena podataka u cloud-u

Vrijeme potrebno za čitanje: 4 min

Upravljanje podatcima u cloud-u vrlo je važno za poslovanje međunarodnih grupacija, jer se tako lakše i sigurnije  svladavaju prostorne i vremenske barijere između matične tvrtke i tvrtki-kćeri. Da bi se barijere svladale, potrebno je uspostaviti integralan informacijsko-komunikacijski sustav na razini grupacije.

Čitaj više ...
Stran 1 od 612345...Zadnja »
X