,

Računovodstvo u oblaku – siguran izbor računovodstvenih stručnjaka

9 ruj 2021

Većina računovodstvenih stručnjaka, barem oni koji su u kontaktu s tehnologijom, vjeruju da je oblak budućnost industrije. Tradicionalnim računovodstvenim praksama nije lako postati moderna tvrtka koja uživa blagodati oblaka za povećanje produktivnosti. Ali čak i računovodstveni servisi ne mogu samo uputiti klijente na upotrebu programa u oblaku, već moraju promijeniti način rada i suradnje s klijentima.

Praksa pokazuje…

Najbolji način za učenje bilo koje nove tehnologije je praktično iskustvo, a računovodstvo u oblaku nije izuzetak. Tvrtka može testirati softver za računovodstvo u oblaku s kopijom internih računa tvrtke. I računovodstveno osoblje ili direktor već znaju što mogu očekivati ​​od podataka i brzo će vidjeti podudaraju li se brojevi. Korištenje novog softvera ne može se naučiti preko noći, ali uvođenje efikasnijih i produktivnijih procesa velika je pobjeda za posao, a u financijskom odjelu bit će manje otpora za nova rješenja ako zaposlenici shvate da im omogućavaju brže obavljanje zadataka i/ili s manje napora.

Računovodstvo u oblaku za poduzetnike

Za računovodstvo u oblaku najlakše se odlučuju tvrtke koje još nemaju vlastiti računovodstveni odjel. Male tvrtke i samostalni poduzetnici među prvima su preselili svoje računovodstvo u oblak, jer im je proces migracije prilično lak. Mlade i tehnološki pametne tvrtke koje koriste mobilnu tehnologiju također su idealni kandidati za računovodstvo u oblaku, jer najvjerojatnije već razumiju prednosti oblaka. Čak i specijalizirane, kreativne i internetske tvrtke često zadovoljavaju oba kriterija, što ih čini idealnima za prvi prelazak u oblak.

Odaberite pravi čas

Preporučeni način za pojednostavljivanje migracije računovodstva u oblaku je odabir pravog vremena. Većina tvrtki i poduzetnika radije počinju koristiti novi računovodstveni sustav na početku proračunske godine. Međutim, istina je da bi pripreme za ovaj korak trebalo započeti ranije. Iako se male tvrtke i njihovi računi i poslovni procesi mogu premjestiti za nekoliko sati, u većini slučajeva postupak premještanja i pripreme trebao bi započeti mjesec ili dva ranije.

Cloud softver može pojednostaviti unos podataka integriranjem u automatizirane poslovne procese. Približavanjem nove fiskalne godine, tvrtka može nastaviti s unosom podataka u stari sustav dok se sustav u oblaku ažurira u pozadini. To štedi vrijeme i omogućava započinjanje prelaska na oblak bez udvostručavanja opterećenja zaposlenika.

Veća mobilnost i lakša suradnja

Računovodstvo u oblaku popularno je ne samo radi uštede vremena i novca već i zbog veće poslovne mobilnosti. Omogućava računovođi i klijentu da imaju gotovo stalni pristup podacima i dokumentima i svu informativnu podršku za rad na daljinu. Suradnja je stoga znatno lakša, a oblak je prilika za računovođe za kontinuirano pružanje visokokvalitetne računovodstvene usluge klijentima.

Osnovne prednosti računovodstva u oblaku

 Svi se podaci automatski prenose u softver iz različitih izvora, poput alata za prikupljanje podataka.

Poduzetnik/tvrtka može pristupiti podacima putem bilo kojeg uređaja koji ima internetsku vezu.

Uvijek ažurni podaci i poslovne informacije, poput podataka o novčanom toku.

Ne postoji rizik od zastarjelog softvera, IT troškova ili prekida rada servera. O svemu se brine ponuditelj usluge.

Poduzetnik/tvrtka plaća samo mjesečni najam i koristi samo one usluge koje su mu zapravo potrebne.

 

Više informacija na: www.datalab.hr , 01 3535 595 ili na info@datalab.hr

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X
Group 11
FANTASTIČNA PONUDA ZA RAČUNOVODSTVENE SERVISE!

ME licenca u hostingu po posebnoj cijeni.