, , ,

Prelazi li i vaša tvrtka ove godine na poslovanje u oblaku?

31 svi 2021

2020. godina bila je, blago rečeno, izazovna za poslovanje. Konstanta poslovanja bili su poremećaji koji su pratili tvrtke tijekom cijele godine. Tvrtke s lokalnim rješenjima za upravljanje poslovanjem bile su prisiljene uvesti brze promjene, ali ih je sputavala potreba zaposlenika za radom na daljinu odnosno od kuće.

Međutim, tvrtke koje su već poslovale u oblaku imale su veću fleksibilnost i bolje su se nosile sa svim promjenama koje je pandemija donijela. Zahvaljujući sustavima u oblaku, njihovi zaposlenicima su mogli raditi bilo gdje te imati siguran pristup potrebnim programima i podacima.

Pandemija ne mora biti jedini razlog zbog kojeg ćete utvrditi da vaš sustav zaostaje za brzim razvojem tehnologije i vašeg poslovanja te da ne slijedi potrebe vaših kupaca.

Iako se tvrtke  raduju postpandemijskom razdoblju, mnogi će morati razmotriti kako zadovoljiti različite potrebe i prioritete s ograničenim resursima. Smatrate li da se i dalje borite s lokalnim sustavima koji više ne odgovaraju vašem poslovanju, možda čak i zaostaju za nekoliko verzija jer je ponovna prilagodba ili nadogradnja dugotrajna i skupa? Možda vam izgleda da ste zaglavili u naizgled bezizlaznoj situaciji.

Dobra vijest je …

Dobra vijest je da je pojava novih tehnologija znatno poboljšala mogućnosti za prelazak na fleksibilnije poslovanje. Promjenjiva priroda poslovnih programa u oblaku daje tvrtkama razne nove mogućnosti brzog poboljšanja načina poslovanja te povećanja efikasnosti prilagođavanjem, uzimajući u obzir specifičnosti tvrtke. Dakle, hoće li 2021. biti godina kada će vaša tvrtka konačno preći na moderan poslovni program u oblaku?

Kako znati je li poslovanje u oblaku pravi odabir za vašu tvrtku?

Pri razmatranju prebacivanja poslovanja u oblak, trebali bi imati odgovore na tipična pitanja o poslovnom programu kao što su: koji su poslovni zahtjevi, zahtjevi po pitanju funkcionalnosti te zahtjevi integracije?

Tijekom uspoređivanja poslovnih programa u oblaku, prije kupovine ćete procijeniti stupanj fleksibilnosti, jednostavnosti upotrebe i prilagođavanja/konfiguracije programa. Ako smatrate da je poslovna fleksibilnost presudna za vaše poslovanje u budućnosti, to bi trebalo biti vrlo važno prilikom ocjenjivanja.

Prednosti poslvanja u oblaku

  • Skalabilnost i fleksibilnost – Sustavi u oblaku nude veću skalabilnost zasnovanu na potrebama i specifičnostima vašeg poslovanja s manje operativnih prepreka.
  • Povoljno rješenje – Poslovni program u oblaku zahtijeva vrlo nisku početnu investiciju. Za program se plaća mjesečni najam.
  • Sigurnost – Programska oprema u oblaku pruža potpunu sigurnost i rad u skladu sa zakonodavstvom u vezi s obradom i čuvanjem poslovnih podataka.
  • Digitalna arhiva – Skladištenje u oblaku nudi mnoge uštede uz funkcionalne prednosti kao što su redovne sigurnosne kopije podataka i mogućnost jednostavnog iznajmljivanja dodatnog prostora.
  • Jednostavna dostupnost – Jedna od najvećih prednosti sustava u oblaku je sposobnost brzog postavljanja bez dugotrajnih instalacijskih postupaka i pristupačnost bilo gdje i bilo kada. Korisnici će moći početi koristiti opremu u oblaku za nekoliko minuta. Povezivanjem na internet imaju brz pristup ažuriranim podacima u bilo koje vrijeme i bilo gdje.

Migracija tradicionalnih rješenja na poslovanje u oblaku na kraju će pomoći pri smanjenju troškova i povećanju poslovne fleksibilnosti. U trenutnom poslovnom okruženju ponekad je zaista lakše razgovarati o promjeni nego je uvoditi. Štoviše, činjenica je da organizacije moraju uzeti u obzir nekoliko faktora. Ali prelazak s tradicionalnih rješenja na poslovanje u oblaku zasigurno će pomoći smanjenju troškova i povećanju poslovne fleksibilnosti s vremenom, a to je zasigurno cilj svakog poslovanja.

 

 

Bez obzira na to želite li rješenja u oblaku ili lokalna rješenja, možete vjerovati našim stručnjacima. Znamo da je pouzdana tehnologija presudna za poslovni uspjeh.

Nudimo mnoštvo različitih rješenja za kupovinu licenci ili najam u oblaku. Ako niste sigurni što vam treba, obratite se našim stručnjacima. Rado ćemo vam pomoći da pronađete pravo rješenje za svoje. Nazovite nas na 01 3535 595 ili pišite na info@datalab.hr

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X