,

Zakoračite u svijet modernog poslovanja uz PANTHEON Web Light

14 lip 2022

Ulazak u svijet poduzetništva nije lak. Prva velika prepreka s kojom se poduzetnici suočavaju nakon ulaska u samostalno poslovanje, je količina administracije, upravljanje dokumentima, računima, i drugim informacijama koje su važne za svakodnevno funkcioniranje.

Ako razmišljate o nabavi softvera ili eServisa koji vam mogu pomoći i olakšati rad, onda je to dobar početak da dođete do pravog partnera u radu, koji vam posao može učiniti zadovoljstvom. Potrebno vam je smanjivanje utroška vremena i energije na ponavljajuće zadatke, rasterećenje zbog manje količine grešaka, ali i povećanje vremenskih intervala kada ste 100% fokusirani na održivost svog posla.

Na sreću, postoje različite vrste programa, servisa i alata koji vam mogu pomoći da pravilnije i efikasnije koristite svoje vrijeme. PANTHEON Web Light je online poslovni program namijenjen malim tvrtkama kojima pruža jednostavne funkcionalnosti kojima se pristupa online. Funkcionalnostima kao što su: izdavanje računa i prijem robe, skladišno i robno-materijalno poslovanje, izrada putnih naloga, brzo i lako financijsko izvještavanje o stanju duga prema dobavljačima ili stanju potraživanja od kupaca i slično, kao i dodatne funkcionalnosti kao što je evidencija radnog vremena, možete mpristupiti s bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaj. Također, PANTHEON Web Light ima veliku ulogu i primjenu u računovodstvenim servisima.

Digitalno poslovanje poduzetnika i računovođe

Do nedavno je bilo potrebno obratiti se svojem računovođi, kako bi vam on pronašao neki konkretan dokument iz arhive. Danas, uz pomoć PANTHEON-a i PANTHEON Web Light-a, i vi i vaš računovođa možete imati pristup istoj bazi podataka, svim računima i dokumentima. Samo ova činjenica značajna je s dva aspekta, jer štedi vrijeme i poduzetniku, ali i računovođama.

S jedne strane, poduzetnik može sam unositi i kreirati ugovore i račune, dok ih s druge strane, u istoj bazi podataka računovođa može provjeravati i utvrđivati je li sve urađeno u skladu s propisima. S ovakvom prednošću, nije više potrebno ručno knjižiti, niti računovođa treba raditi bilo kakve kalkulacije, jer će softver sve to raditi umjesto njega.

Prednosti online poslovnog programa za poduzetnike

  • Poduzetnici račune i ostalu zaprimljenu dokumentaciju jednostavnim slikanjem mobilnim uređajem (mobitel, tablet) prilažu u dokumentaciju. Računovođa dokumentima lako i jednostavno može pristupiti te na jedan klik ih i proknjižiti.
  • Poduzetnici sami unose ostale podatke o poslovanju i kreiraju potrebne dokumente kao što su: putni nalozi, evidencija radnog vremena – koja omogućava i prijenos evidentiranog vremena direktno u obračun plaće bez korištenja uvoza iz Excela.
  • Direktan pristup izvještajima o stanju i strukturi duga te bilansi uspjeha na jedan klik bez potrebe za kontaktiranjem računovodstva.
  • Poduzetnik može sam raditi evidenciju radnog vremena, sva prisustva, odusutnosti, dopuste, bolovanja i prekovremene sate. Time smanjuje obavezu računovodstvu.
  • Moguće je uspostaviti likvidaciju primljenih računa i kreiranje platnih naloga kroz web sučelje.
  • Mogućnost korištenja usluge eKnjiženja od strane računovodstva za skenirane račune skenirane koje prima od poduzetnika, čime brzo i bespapirno računovodstvo završava knjiženje dokumenata.

Prednosti za računovođe čiji klijenti koriste online poslovni program

  • Računovođa i klijent pristupaju istoj bazi podataka, a svi podaci se automatski sinkroniziraju na oba programa.
  • Klijent sam izdaje i unosi dokumente, a računovođa istovremeno kontrolira ispravnost i pravilnost unesenih podataka, npr. izdanih računa.
  • Klijent zaprimljene račune može priložiti u dokumentaciju u obliku slike ili u .pdf formatu. Zaprimljeni dokumenti su tako u PANTHEON-u uvijek sačuvani slikom stvarnog dokumenta.
  • Zalihe se automatski vode. Računovođa ne mora ručno knjižiti razlike zaliha za pripremu bilanci.
  • Online program računovođi i klijentu nudi digitalizaciju zaprimljene pošte i procesa likvidature što omogućava uspostavljanje optimiziranog plana plaćanja.

Digitalizacija poslovanja na terenu

PANTHEON Web Light se pokazao kao idealno rješenje za mobilnu odnosno terensku prodaju i podršku komercijalistima kao jedinstveni online portal za prodaju s terena. Komercijaliste koristeći PANTHEON Web Light jednostavnim klikom kroz web sučelje dolaze do svih potrebnih podataka bitnih za prodaju:

  • stanje zaliha određenog artikla,
  • dodavanje novog dogovorenog kupca i unos dogovorene cijene za novog kupca,
  • mogućnost pregleda starih ponuda ili kreiranje nove ponude za kupca,
  • financijski pregled konto kartice kupca i jednostavan ispis konto kartice ili opomene za neplaćena dugovanja i sl.

Nove funkcionalnosti PANTHEON Web Light

Jedan od noviteta u programu PANTHEON Web Light, je mogućnost upravljanja kalendarom tvrtke putem online aplikacije. Ovom funkcionalnošću, male uslužne djelatnosti, mogu pojednostaviti proces naručivanja termina za usluge, planiranje popunjenosti poslovnice i planiranje rada zaposlenih. Jednostavnim pregledom svih rezervacija odredite potreban broj radnika u smjeni za vašu poslovnicu, obavijestite kupca putem emaila o terminu, eventualnoj izmjeni termina i slično. Prednosti kalendara:

  • Lako i jednostavno planirajte i upravljajte sa svim vašim poslovnim jedinicama i svim radnicima.
  • Jednostavno upravljanje rokovima i terminima. Jednostavnom Drag&Drop opcijom ponovo zakažite termin na bilo kojem uređaju ili promijenite vrijeme prethodne rezervacije.
  • Unos datuma godišnjeg odmora zaposlenika i za taj period onemogućite kreiranje zadataka/termina za tog radnika.
  • Upravljanje rasporedom: ukoliko usluge pružate naprimjer u različitim prostorijama/salama itd., imate mogućnost i rezervacije određene prostorije kako biste osigurali optimalnu popunjenost vaših uslužnih prostora.
  • Različiti grafički prikazi kalendara, prilagodite prikaz po svojim željama: prikaz po danu, tjednu, prikaz po zaposleniku ili prostoriji, a također je omogućeno i korištenje različitih boja i personalizacije kalendara.

Poduzetništvo može postati pravo uživanje

Epidemija koronavirusa nam je pokazala da digitalizacija dolazi ubrzano, pogotovo zato što do izvanrednih okolnosti može doći iznenada, a mnoge tvrtke nisu sposobne brzo se prilagoditi novonastaloj situaciji. Uvođenjem PANTHEON Web Light rješenja u rad, ubrzava se više različitih aktivnosti, koje ostavljaju prostora za prilagođavanje poslovanja datim uvjetima.

Ako ste poželjeli biti dio poduzetništva, to ne mora biti samo obaveza i cjelodnevni rad. PANTHEON Web Light ga može učiniti skroz suprotnim, uživanjem, u kome možete višak slobodnog vremena konačno posvetiti razvoju, kreativnim procesima i osobnom napredovanju. Izdavanje računa ne mora biti dosadan dio posla, već pravo uživanje. Web Light predstavlja vašu efikasnu blagajnu, uz eDokumentaciju i uz automatsko arhiviranje, odličnog partnera u kojeg se možete pouzdati.

Pitate li se kako je to kada ste prilagođeni tržišnim promjenama, efikasni u svakom koraku, i dovoljno rasterećeni, kako bi bili fokusirani na razvoj i unapređenje posla? Odgovor je mnogo bliže nego što vam se ponekad čini, a to je PANTHEON Web Light, most između vas i vašeg računovođe, sigurna digitalna arhiva svih vaših računa i dokumenata kojoj možete pristupiti u svega par klikova.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X