, ,

Digitalni alati za mobilno poslovanje

25 svi 2022

Više nego ikada prije, danas je važno biti u mogućnosti raditi, upravljati i kontrolirati poslovanjem bez obzira na lokaciju. Pristup podacima na jednom organiziranom mjestu pomaže vam kako bi ostali produktivni u uredu, u pokretu ili kod kuće.

Sve više i više tvrtki koje pružaju usluge na terenu okreću se poslovnom programu u oblaku kako bi poboljšale rad na daljinu. Digitalizacija terenskih operacija nije uvijek laka, pa je poznavanje i korištenje alata prilagođenih radu na terenu od velike važnosti. Softver koji u potpunosti podržava rad na terenu osigurava efikasnije poslovanje prodajnog tima i lakše upravljanje svim informacijama koje se generiraju tijekom poslovanja (podaci o kupcima, prodaja, zalihe…). Ovo, zauzvrat, omogućava komercijalistima bolje fokusiranje na prodaju, a mnogo manje na dosadnu administraciju.

Koliko su digitalna rješenja za poslovanje na terenu zaista ključna?

Ako želimo biti konkurentni u prodaji, tehnologija nam nudi inovativne alate koji su nam potrebni za mobilnost prodaje kako bi komercijalistima na terenu olakšali svakodnevne zadatke, povećali njihovu produktivnost i mobilnost i smanjili troškove.

Osim toga, prodajni predstavnici na terenu mogu unositi podatke o kupcima, ažurirati, upravljati ponudama i plaćanjima, izdavati narudžbenice i pratiti zalihe materijala u skladištu. Podaci su uvijek ažurni, jer se sve prodajne informacije, uključujući ažuriranja sastanaka, putne naloge, fakture i plaćanja, automatski pohranjuju na jednom mjestu, što smanjuje vrijeme za administraciji. I što je najvažnije, softver također puno pomaže automatizaciji svih poslovnih procesa u tvrtki, od izdavanja naloga do plaćanja računa i automatskog upravljanja zalihama u skladištu.

Poslovni program za prodaju na terenu fokusira se na rješavanje administracije na terenu. Prodajni predstavnici moraju svakodnevno upravljati velikim brojem informacija. Stoga ima smisla razmisliti o kupovini softvera koji podržava mobilno poslovanje. Na ovaj način dobavljači mogu ublažiti mnoge administrativne i informativne izazove s kojima bi se suočili kada bi sve ove informacije unijeli ručno.

Predstavljamo vam nekoliko ključnih karakteristika koje softver treba osigurati za efikasniji rad na terenu:

1. Trenutna evidencija radnog vremena i planiranja sati na terenu

Koliko puta ste na terenu planirali biti 2 sata, a tamo završite 5 i više sati? U međuvremenu, možda ste već izgubili pojam o vremenu i uopće niste zabilježili svoje sate. Ovdje vam pomaže softver za evidenciju radnog vremena. Pored jednostavnog evidentiranja radnog vremena zaposlenika, aplikacija također omogućava svakom zaposleniku pristup svojem radnom vremenu i kontrolu godišnjih odmora, bolovanja i putnih naloga putem telefona. Koristeći mobilnu aplikaciju za evidenciju radnog vremena i prisutnosti, zaposlenici se mogu prijaviti bilo gdje, bilo kada – u uredu, na terenu ili kod kuće.

Ovakav način evidentiranja radnog vremena neće ukrasti vrijeme, energiju ili živce vama i vašim zaposlenicima. Digitalna evidencija radnog vremena donosi veću produktivnost zaposlenika, ubrzava kadrovske procese i omogućava poštovanje zakonske regulative o evidentiranju i vođenju evidencije radnog vremena.

2. Pristup na daljinu trenutnom stanju zaliha

Jeste li ikada prodali proizvod na terenu za koji ste mislili da postoji na skladištu, a onda ste saznali da više nije dostupan? Uz softver koji automatizira sve procese skladištenja, ne gubite dragocjeno vrijeme na terenu i ne čekate odgovor voditelja zaliha na status zaliha, jer se upravljanje zalihama odvija u realnom vremenu, stoga su vaši podaci ažurni.

Uz aplikacije za prodaju na terenu, cjelokupni inventar tvrtke “živi” na jednom mjestu, a prodavači na terenu imaju pristup u realnom vremenu najnovijim informacijama o zalihama, tako da uvijek imaju pouzdane podatke kako bi stekli povjerenje kupaca, a oba su neophodna za uspješnu prodaju.

PANTHEON Web Light podržava ključne procese u skladištima, pruža brz i lak pregled robe, zaliha i narudžbi, te niz automatiziranih procesa koji osiguravaju optimalno stanje robe i zaliha.

3. Dokumenti dostupni s bilo koje lokacije

Uz već integrirani DMS modul, sve svoje dokumente možete imati na jednom mjestu i sigurno ih čuvati u digitalnoj arhivi. Možete slikati dokumente telefonom i dodati ih u dokumentaciju te im pristupite s bilo koje lokacije. Knjigovođa putem programa ima jednostavan pristup računima kao i odgovorna osoba koja može potvrditi ili odbiti račune.

4. Kreiranje putnih naloga u pokretu

Uz online putne naloge, proces unosa, knjigovodstva, printanja i analize službenih putovanja znatno je pojednostavljen – sve možete raditi putem mobilnog telefona, bez potrebe za ručnim unosom podataka u tablice i slanjem knjigovođi.

Kada tvrtka ima više sustava koji se ne mogu povezati, stvaraju se ogromne količine informacija koje nisu međusobno povezane. To smanjuje efikasnost i, što je najgore, prikazuje mnogo informacija upitne vrijednosti.

Automatizirana i integrirana softverska rešenja za prodaju na terenu omogućavaju tvrtkama pohranu podataka cijele tvrtke na jednom mjestu. Tako su svi podaci dostupni za izvještavanje i analizu, a sve je odmah dostupno na mobilnim uređajima ili na računalu. Pristup informacijama i podacima je centraliziran i omogućen prodavačima, računovođama i menadžerima prodaje, gdje god i kad god su im te informacije potrebne.

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X