,

Kako sigurnosna kopija može spasiti vaše poslovanje

6 srp 2022

Podaci su temelj svake tvrtke i njihov gubitak si nijedna tvrtka ne može priuštiti, jer bi to značilo ogromne probleme ili čak ugrozilo poslovanje.

Ako imamo sigurnosnu kopiju važnih podataka tvrtke, nemamo razlog za brigu u slučaju gubitka podataka te nije potrebno mnogo truda i vremena prilikom njihovog vraćanja.

Postoji mnogo scenarija u kojima možemo ugroziti podatke tvrtke. Slučajno brisanje datoteka na računalu, nenamjerno prenošenje virusa na druga računala u tvrtki. Na kraju krajeva, računalo se može pokvariti ili biti ukradeno.

Razmislite o tome koliko bi vremena bilo potrebno za vraćanje vaših podataka i koliko bi vas to koštalo. Zato razmislite ponovo o rješenju problema prije nego što se dogode – napravite sigurnosne kopije u oblaku.

Uvijek dodatno čuvajte podatke

Znamo da potrebe za sigurnosnom kopijom rastu svake godine. Statistike pokazuju da veliki broj tvrtki koje su privremeno ili trajno izgubile svoje podatke prestaje sa radom. Ako ne odmah, onda za nekoliko godina. Oni koji se uspiju oporaviti dugo osjećaju posljedice gubitka podataka.

Čak i korištenjem usluga u oblaku, dobivamo veću sigurnost podataka nego kada su spremljeni na lokalnim serverima. Ali sama usluga u oblaku nije sigurnosna kopija. Imamo sigurnosnu kopiju kao garanciju da ćemo moći pristupiti podacima čak i ako iz bilo kojeg razloga nestanu na drugom mjestu.

Što ćemo učiniti ako izgubimo sve, apsolutno sve podatke u tvrtki, uključujući i podatke kupaca i partnera s kojima radimo? Nesreće, kvarovi, zlonamjerni napadi… to nisu stvari koje nam se ne mogu dogoditi. Iako većina donositelja odluka danas vidi više troškova nego koristi u iznajmljivanju serverskog prostora na udaljenoj lokaciji, nisu dovoljno svjesni da stvarni troškovi slijede ako ne ulažu u sigurnost, sigurnosne kopije i zaštitu istih.

Sa sigurnosnom kopijom podataka u oblaku osiguravamo da nas, ako se podaci na ovaj ili onaj način izgube unutar tvrtke, još uvijek čekaju negdje drugdje. Podaci tvrtke se šalju u određenom vremenskom intervalu na udaljenu lokaciju u oblaku, gdje su zaštićeni od nezgoda. Ono što je najvažnije, ako su lokalni podaci ugroženi, možemo vratiti sigurnosnu kopiju i osigurati kontinuitet poslovanja.

Što je PANTHEON sigurnosna kopija?

Možete čuvati PANTHEON baze podataka na udaljenoj sigurnoj lokaciji u oblaku i poslovati bezbrižno. PANTHEON Cloud znači da pohranjujemo kopiju PANTHEON baze podataka koju koristimo na našem serveru, u data centru Hrvatskog telekoma. Na ovaj način možemo automatizirati svakodnevno kreiranje kopija najvažnijih podataka tvrtke.

Znate li koje su prednosti eDokumentacije?

Ukratko, eDokumentacija je skladište cjelokupne dokumentacije koja se koristi u tvrtki. U dokumentaciji pohranjujemo primljenu i izdanu poštu, svu knjigovodstvenu dokumentaciju, komercijalnu dokumentaciju kao što su ugovori i aneksi, tehničku dokumentaciju (npr. upute za korištenje, garancije…). Tako možete zaboraviti na registratore i od sada imate sve pohranjeno elektronički i na sigurnom mjestu.

U Datalabu smo posvećeni sigurnosti podataka za korisnike uspostavljanjem višeslojne zaštite poslovnih i financijskih podataka. PANTHEON rješenja imaju ugrađene sigurnosne funkcije i standarde koji omogućavaju sigurno poslovanje u tvrtki i zaštitu podataka kako u lokalnim rješenjima tako i u cloud rješenjima.

Uspostavite pouzdan sustav zaštite podataka s PANTHEON rešenjima. Nova dimenzija zaštite poslovnog sustava u obliku naprednih sustava za autentifikaciju na više razina i drugih sigurnosnih sustava osiguravaju sveobuhvatnu sigurnost podataka i potpunu kontrolu protoka informacija unutar vaše tvrtke.

Više o PANTHEON eServisima na https://www.datalab.hr/eposlovanje/

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X