, ,

Zašto je bitno backup-irati?

9 lis 2017

 

Je li vam se ikada dogodilo da ste na nečemu radili satima ili čak danima? Konačno ste završili svoj posao, a onda u samo nekoliko trenutaka, zbog nepromišljenosti ili kvara na računalu, izgubite sav svoj završeni posao. Backup-om zaštitite svoje dokumente i uštedite svoje vrijeme i rad u PANTHEON-u! Evo i kako!

 

Što je backup?

Backup je proces kopiranja datoteka i foldera s jedne lokacije na drugu. Drugim riječima, kopira i spašava sve što ste napravili, kako se, u slučaju da dođe do pada sistema ili drugih problema, dokumenti ne bi izgubili.

Regularno backup-iranje datoteka i foldera na serveru i na klijentskim hard-diskovima sprječava gubitak podataka u slučaju kvara hard diskova, kvara pri napajanju i virusnih infekcija. Ako se dogodi da se podaci izgube, a vi ste prethodno odradili regularni backup koji ste pažljivo isplanirali, možete izvršiti restauraciju podataka. Sve to je moguće i u PANTHEON-u!

Situacije kod kojih vas napravljen backup spašava: pad servera, napadi zlonamjernih hakera, greške u radu prouzrokovane neispravnim komponentama i meni najdraži  – slučajno (nenamjerno) brisanje sadržaja ili njegovih dijelova.

Jeste li znali ?

Backup (rezervna, sigurnosna kopija) označava postupak kreiranja kopija podataka kako bi se u slučaju njihovog nepredviđenog gubitka te kopije iskoristile za povratak na početno stanje (restore). Važnost backup-a se najbolje može vidjeti u slučaju kada želimo vratiti stanje na ono koje je prethodilo incidentu (disaster recovery) ili onda kada želimo povratiti neke datoteke koje su oštećene ili koje smo greškom obrisali.

Detaljno o Backup-u i Restore-u u PANTHEON-u

Što je najbitnije?

Ako vaš posao ne može opstati ili pravilno funkcionirati bez određenih podataka, uputstava, formulara itd., obavezno odradite njihov backup! Nemojte dozvoliti da vam se izgube važni dokumenti.

Nestanak važnih podataka može imati katastrofalne posljedice za Vašu tvrtku, jer svaki prekid rada Vas košta mnogo novca. Upravljajte i zaštitite bitne podatke za Vaše poduzeće. PANTHEON nudi sigurno i kvalitetno rješenje.

Naglasit ćemo činjenicu učestalost korištenja backup-a, ovisi od važnosti dokumenata za tvrtku. Obzirom da se radi o dokumentima s kojim se posluje ili od kojih ovise poslovi u budućnosti, za sve poslovne dokumente možemo reći da su izuzetno bitni podaci.

Niste prepoznali korist backup-a?

93% tvrtki koje izgube vrijedne podatke bankrotira u roku od 5 godina.

Ne dopustite da postanete dijelom ove statistike.

Gdje spašavati backup

Rezervne kopije se mogu skladištiti na vanjskim (eksternim) hard diskovima, optičkim medijima ili na USB flash drive-ovima. Ipak, najsigurnije je rezervne kopije skladištiti na nekom udaljenom serverskom računalu, koje je određeno samo za taj posao- sigurno skladištenje podataka.

Radite redovito backup Vaših podataka jer nije pitanje hoće li vam se desiti gubitak podataka zbog oštećenja tvrdog diska ili nekog drugog medija za pohranu, već je pitanje kada će se to desiti. Kada se desi, možete biti mirni ako imate backup , jer u većini slučajeva podaci su mnogo vrjedniji od samog hardvera.

Mnogo ljudi je čulo za backup, zna da je on koristan i potreban, no ipak ga nikada ne radi. Sve što želimo je da ne budete jedan od takvih, te da tako sačuvate svoje podatke i sebe same od frustracija, a time i mnogo vremena koje možete iskoristiti za nešto efikasnije u vašem poslu.

Zanima Vas kako backup-irati u PANTHEON-u?

Kontaktirajte nas na 01 3535 595 ili dogovorite termin prezentacije na email info@datalab.hr.

untitleddatalabDatalab tim

Simboličnim potpisom želimo obuhvatiti sve pojedince, zaposlene, suradnike, partnere i korisnike s kojima svakodnevno učimo, stiječemo i razmjenjujemo iskustvo, znanje, probleme i rješenja. Čitajte nas redovito i javite koje vas teme i informacije zanimaju! Jer danas više nego ikad vrijedi: kad imaš informaciju, imaš moć. Ekipa Datalaba svoje znanje dijeli s vama! Podijelite dalje…

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X