,

7 ključnih načina na koje ERP softver može poboljšati veleprodaju

14 pro 2023

U posljednjih nekoliko godina poslovanje je postalo brže i dinamičnije, što je natjeralo tvrtke na agilnost i učinkovitost u poslovanju. Veleprodaja je posebno osjetljiva jer se suočava s jedinstvenim izazovima – upravljanjem složenim opskrbnim lancima, optimizacijom zaliha i pravovremenim ispunjavanjem zahtjeva kupaca.

ERP softver dizajniran je za pomoć menadžerima u svim operacijama, od nabave do distribucije, a sve unutar jedne integrirane platforme. Uz ERP softver, tvrtke mogu automatizirati postupke, dobiti uvid u svoje operacije u stvarnom vremenu i donositi odluke temeljene na podacima koje mogu povećati produktivnost i potaknuti rast.

Evo 7 ključnih načina na koje ERP softver može poboljšati veleprodaju.

1. Smanjenje operativnih troškova

ERP rješenje omogućuje veletrgovcima uštedu na operativnim troškovima zbog procesa koji se ponavljaju i zahtijevaju puno vremena. Za daljnje uštede, ERP softver vam također omogućuje preciznije predviđanje vaših prihoda i rashoda, što omogućuje bolje planiranje proračuna.

2. Optimizirano upravljanje zalihama

Jedna od najvažnijih prednosti ERP softvera u veleprodaji je optimizacija upravljanja zalihama. Automatizirani sustav omogućuje vam praćenje razine zaliha u stvarnom vremenu, što vam olakšava održavanje stabilne zalihe. Na taj način možete predvidjeti broj artikala koje je potrebno osigurati u narednom razdoblju i time spriječiti nestašice proizvoda i prekomjerno skladištenje robe.

3. Pojednostavljivanje procesa u opskrbnom lancu

Implementacijom ERP softvera procesi opskrbnog lanca postaju jednostavniji. Možete automatski naručivati ​​od svojih omiljenih dobavljača, pratiti dolazne artikle, određivati ​​lokacije tih artikala, upravljati njima u svom inventaru i na kraju ih poslati svojim kupcima.

4. Povećana vidljivost

Ideja ERP softvera je da vam omogući kontrolu i uvid u vaše cjelokupno poslovanje kroz jednu aplikaciju. Osim toga, web platforma vam omogućava da svim svojim sektorima: nabavkom, prodajom, financijama, lagerom, zaposlenima itd. možete upravljati direktno s vašeg pametnog telefona.

5. Informacije u stvarnom vremenu i brži odgovor na promjene

Uz potpunu preglednost, koju omogućuje ERP softver, jedna od ključnih prednosti je uvid u stvarnom vremenu. To znači da možete odmah poduzeti mjere kao odgovor na bilo koju informaciju koju primite. Na primjer, moći ćete brzo reagirati na današnji pad prodaje i kroz ERP softver otkriti uzrok, kako bi se brzo vratili u željene tokove poslovanja.

6. Lakši procesi prodaje

ERP softver olakšava vašem prodajnom timu da se usredotoči na kvalitetnije potencijalne klijente. Svim potencijalnim kupcima se može upravljati, a status prodaje može se lako pratiti kroz prodajni kanal. Voditelji mogu vidjeti koji su prodavači uspješno izvršili konverziju, a koji nisu. Također možete vidjeti koliko je sastanaka dovršeno i mogućnosti koje su iskorištene i više.

7. Poboljšano zadovoljstvo kupaca

Zadovoljstvo kupaca jedan je od ključnih čimbenika svakog poslovanja. ERP softver također vam pomaže utjecati na zadovoljstvo kupaca, jer vam pomaže ispuniti svoje narudžbe u pravo vrijeme. Osim toga, nema više kašnjenja uzrokovanih nepraćenim narudžbama ili proizvodima kojih nema na zalihama.

Bolje poslovanje – ključ uspjeha

S moćnim ERP softverom kao što je PANTHEON veleprodaja može imati sve poslovne procese u jednom sustavu. Na taj način puno je lakše optimizirati i kontrolirati kako pojedine dijelove tako i cjelokupno poslovanje. Rezultati poput smanjenja operativnih troškova, bolje vidljivosti, većeg zadovoljstva kupaca i povećane prodaje samo su posljedica implementacije ERP softvera.

Vrijeme je da se oprostite od zastarjelog načina upravljanja složenim veleprodajnim sustavom i uvedete moderno rješenje koje će automatizirati i optimizirati vaše poslovanje.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X