, , ,

Planiranje u proizvodnji

18 lis 2022

Proizvodnja je segment koji najviše podleže planiranju, jer utiče na pravovremeno osiguravanje proizvodnih kapaciteta, postizanje rokova realizacije s troškovima koji su prihvatljivi za poduzeće. U nastavku, u intervjuu s Jasnom Rihter, produkt menadžerom za modul Hefest i PAWS, Datalab Tehnologije d.d., predstavljamo metode za efikasno planiranje u proizvodnji.

Jasna, kako najefikasnije planirati rad zaposlenika u proizvodnji?

Proizvodnja je segment koji je najpodložniji planiranju jer pravovremeno osiguravanje proizvodnih kapaciteta utječe na postizanje rokova realizacije s troškovima koji su prihvatljivi za poduzeće.

Planiranje rada zaposlenika u proizvodnji

Pomoću funkcionalnosti Planiranje radnog vremena možemo lako i efikasno planirati rad zaposlenika u proizvodnji. U video prilogu u nastavku predstavljamo vam primjer planiranja radnog vremena u dinamičnoj proizvodnji koja radi u tri smjene.

 

Odlično, konačno više neće biti potrebno tražiti raspored u Excel-u. Ovi podaci su input za mikro planiranje proizvodnje. Možete li nam reći više?

Menadžer smjene u proizvodnji s funkcijom planiranja radnog vremena olakšava planiranje i kontrolu proizvodnih procesa kroz radne resurse, dok istovremeno osigurava ulazne podatke u mikroplaniranje proizvodnje.

Pri mikroplaniranju govorimo o dnevnom planiranju izvođenja proizvodnje. Dnevni plan se priprema po izmjenama te omogućava planeru da učinkovito rasporedi operacije po radnim resursima.

Dnevno planiranje u proizvodnji

U videu u prilogu niže pogledajte detalje iz Dnevnog planiranja u proizvodnji.


Plan je napravljen i operacije su uređene. Kako onda radnici prijavljuju utrošeni materijal i vrijeme?

Razvili smo novu funkcionalnost u PANTHEON webMT modulu, koja nam omogućava prijavu korištenih materijala i rad na radnim zadacima online, na tabletima ili pametnim telefonima.

Modul PANTHEON WebMT

U videu niže predstavljamo izradu radnih naloga u PANTHEON VebMT modulu.


Mogu li zaposlenici u PANTHEON WebMT modulu prijaviti iskorišteni materijal, s pripadajućim otpatkom, kao i iskorišteni rad, putem mobilnih uređaja?

Zaposlenik može prijaviti i kreirati radne zadatke putem osobnog računala na kojem je instaliran PANTHEON ili putem tableta ili pametnog telefona s instaliranim Web MT-om. Program je prilagođen različitim uređajima.

PANTHEON WebMT prilagođen različitim mobilnim uređajima

U videu niže pokazujemo kako je PANTHEON WebMT prilagođen različitim uređajima.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X