, , ,

Efikasno planiranje unutar poduzeća

18 lis 2022

Efikasno planiranje je još jedan od uvjeta koje poduzeće mora ispuniti kako bi uspješno poslovalo. U nastavku, u intervjuu s Bojanom Popovićem, PANTHEON konzultantom iz tvrtke Datalab SR d.o.o., predstavljamo metode za efikasno planiranje unutar poduzeća.

Planiranje je vrlo važno za uspješno poslovanje. Ovdje mislimo na organizirani kalendar poduzeća i odgovarajuće planirano radno vrijeme zaposlenika. Što efikasno planiranje znači u praksi?

Osnova za kvalitetno planiranje rada zaposlenika, upravljanje radnim procesima i resursima je omogućavanje korisniku korištenja dinamičkog hijerarhijskog planiranja, brz pregled i lako prilagođavanje radnog vremena.

Dakle, potrebno je u kratkom roku pronaći odgovarajuću zamjenu za zaposlenika zbog bolovanja ili preurediti cijeli tim koji radi u određenoj smjeni kako bi se osigurala kvaliteta obavljenog posla u određenom procesu. Dakle, rješenje ovog problema je sjledeća funkcionalnost.

Planiranje radnog vremena zaposlenika

Planiranje radnog vremena zaposlenika

U videu niže predstavljamo gore spomenutu funkcionalnost*.

Je li potrebno rasporediti radno vrijeme za svakog zaposlenika? Spomenuli ste hijerarhijsko planiranje ili planiranje. Što to znači u praksi?

Razine između kalendara su obično hijerarhijski raspoređene s odnosima i razinama koje se primjenjuju u poduzeću; poduzeće – odjel – zaposlenici. U PANTHEON-u lako upravljamo funkcionalnošću uz Hijerarhije kalendara u PANTHEON-u.

Nakon kreiranja glavnog kalendara poduzeća, određeni odjeli mogu preuzeti kalendar poduzeća.

Kalendar zaposlenih i hijerarhijsko planiranje

Zaposlenici tada mogu preuzeti planirano radno vrijeme odjela ili poduzeća, ali se njihovo radno vrijeme može prilagoditi zahtjevima radnog mjesta.

Predstavljamo vam funkcionalnost u videu niže*.

 

*Napomena: Snimke su u originalnom obliku (na autorskom jeziku) kako su predstavljeni na događaju PANTHEON konferencija, Opatija 2022.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X