Računovodstveni savjeti za male i startup tvrtke

30 srp 2021

Poduzetnici su na početku svojeg puta suočeni s velikim brojem odluka koje kasnije mogu utjecati na poslovanje. Mali poduzetnici i startup tvrtke su u velikoj mjeri odgovorni za sve aktivnosti u svojoj tvrtki – uključujući izdavanje računa, putnih naloga, ponuda itd. Naravno, većinu stvari možete raditi sami, ali rađe se usredotočite na poslovni razvoj i svoj posao. Jedno od pitanja koje se ovdje postavlja je trebate  li unajmiti računovođu za svoje poslovanje? Što je s korištenjem računovodstvenog programa?

Računovodstvo je daleko jedan od najvažnijih aspekata pokretanja i vođenja uspješnog poslovanja. Pravilno upravljanje financijama tvrtke i posvećenost procesu ključna je komponenta uspjeha kako malih tvrtki, tako i poduzetnika na početku poslovnog puta.

Jedan dio malih tvrtki propadne u prvoj godini svojeg poslovanja, a samo nekoliko njih posluje više od 10 godina. Poštivanje najboljih računovodstvenih praksi i unajmljivanje ili outsourcing računovodstva može pomoći u sprječavanju problema s novčanim tokovima koji su krivi za mnoge poslovne neuspjehe.

Dijelimo s vama računovodstvene savjete za koje vjerujemo da bi svaki poduzetnik trebao znati. Poduzimanjem koraka za uspostavljanje računovodstvenih procesa od početka poslovnog putovanja, male tvrtke mogu povećati vjerojatnost uspjeha.

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X