,

Bitna obavijest za PANTHEON korisnike u Hrvatskoj

28 stu 2016

Poštovani korisnici,

Koristimo priliku da Vam se obratimo i zahvalimo što koristite Pantheon poslovni software.

Naša tvrtka-kćer u Hrvatskoj nalazi se u nezavidnoj situaciji. Zbog nespremnosti manjinskih suvlasnika da se pokrije ostvaren gubitak i da se sredi adekvatan temeljni kapital poduzeća, društvu prijeti likvidacija. Stoga  smatramo našom dužnosti da Vas kao korisnike našeg produkta i usluge krajnje otvoreno i pravovremeno informiramo o svemu: kako o problemu tako i o rješenju.

Rješavanje situacije po sudovima može potrajati godinama, a u međuvremenu je nama  u Datalabu primarna zadaća pobrinuti se da Vi, korisnici u Hrvatskoj, poteškoće  ne osjetite. Ističemo da se za Vas kao korisnika suštinski ništa niti u budućnosti ne mijenja, kako po pitanju produkta, tako i po pitanju usluge.

Pobrinuli smo se za prijelazno razdoblje te izlažemo najbitnije stavke za Vas:

  1. PODRŠKA KRAJNJIM KORISNICIMA I LOKALIZACIJA PRODUKTA: Naš tim za podršku krajnjim korisnicima (USD) prelazi u Datalab Agro HR kako bi mogao neometano nastaviti svoj rad: održavanje lokalizacije produkta i pružanje usluge podrške prema partnerima i krajnim korisnicima. Sve Vas koji imate potpisane Ugovore o održavanju sa Datalabom molim da ne brinete, iste ćemo prenijeti na Datalab Agro HR i poštujemo ih i dalje. U kratkom roku bit ćete informirani o eventualnim izmjenama kontakt telefonskih brojeva, a adresa pomoc@datalab.eu je u funkciji bez prekida.
  1. PRODAJU NOVIH LICENCI I UGOVORA O NADOGRADNJI (UC) U HRVATSKOJ PREUZIMA DISTRIBUTER koji će u ime Datalab Tehnologije d.d. Ljubljana vršiti naplatu i isporuku istih. Za distributera smo do lipnja 2017. imenovali poduzeće GRAVIS GT d.o.o. iz Zagreba. Kontakt je g. Goran Težak,  Goran.Tezak@gravisgt.hr

Svi Datalab partneri imat će potpisan ugovor sa distributerom, tako da smo i s tog aspekta osigurali nesmetani radi i podršku.

Na kraju bismo Vam željeli ukratko obrazložiti kako je uopće došlo do sadašnje situacije u hrvatskom Datalabu, kako biste znali zašto smo donijeli gore navedene odluke.

Poslovnu godinu 2015. je Datalab u Hrvatskoj završio s gubitkom od 103.000€, što je potrošilo temeljni kapital poduzeća. Na osnovu preporuka revizora, Datalab d.d. je predložio povećanje kapitala društva i sanaciju situacije i to u više navrata. Međutim, manjinski vlasnici su dokapitalizaciju svaki puta osporili, tako da smo s 51% (od potrebnih 75%) na skupštini bili preglasani.

Tako je Datalab u Hrvatskoj i dalje poslovao isključivo na osnovu konstantnog povećavanja obveza prema majci (HQ), što je svakim prolongiranjem moglo postati čak i porezno sporno. Kao neizbježna posljedica, krajem svibnja 2016 banke su hrvatskom Datalabu ukinule kreditne linije.

Suočeni sa neoperativnom skupštinom, obvezama i nelikvidnošću te rastućim dugom, Datalab Tehnologije d.d. je pokrenuo predstečajni postupak s ciljem, da sudskim putem naša potraživanja pretvorimo u kapital te vratimo firmu u stanje operativnosti. U predstečajnom postupku su manjinski vlasnici sud doveli u zabludu pogrešnim, odnosno čak i lažnim izjavama. Kada smo nakon 4(!) mjeseca (zakonski rok je 30 dana) došli  presude, ista nije riješila situaciju nego ponovno prepustila odluku o dokapitalizaciji  – skupštini. Pravne aspekte tog postupka još razmatramo, ali svakako moramo zaključiti da ne postoji niti jedna šansa  za opstanak Datalaba u Hrvatskoj u formi koju poznajemo.

Prilagođavamo se novonastaloj situaciji koliko je to god moguće i nastavljamo našim radom za dobrobit svih nas. Razlog za  zabrinutost s Vaše strane apsolutno ne postoji, garantiramo Vam i nadalje produkt lokaliziran za hrvatsko tržište, kvalitetnu podršku te mogućnost nadogradnje i dodatne kupovine licenci.

Za sva eventualna dodatna pitanja slobodno nam se obratite na email: info@gravisgt.hr.

 

Hvala Vam na razumijevanju te dosadašnjoj podršci i nastavku suradnje.

 

S poštovanjem,

 

Andrej Mertelj, CEO, Datalab Tehnologije d.d.

Goran Težak, Direktor, GRAVIS GT d.o.o.

 

 

 

 

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X