3 glavne prednosti online obrazovanja

15 sij 2018

 

Vjerojatno ne prođe ni dan, a da niste pretraživali svoje omiljene portale i pregledavali različite video-sadržaje i novosti. Najdraže filmove i serije gledate na kauču ili iz kreveta, s vremenskim odmakom, u vrijeme kad djeca spavaju ili kad ste završili s radom, sportom i sličnim aktivnostima.

I vaše bi učenje trebalo protjecati na sličan način. Trebalo bi se odvijati u opuštenoj okolini,u vrijeme koje vi odaberete i opsegu koji vam odgovara. I to je moguće! Morate odabrati online učenje!

Sve više napuštamo stare navike. I vi isto?

E-učenje je prisutno već 19 godina i otada se njegovo korištenje brzo povećalo te se način učenja izmijenio i u poduzećima. To je donijelo prvenstveno velike uštede.

Prema podacima Američkog udruženja za osposobljavanje i razvoj (ASTD), danas je gotovo jedna trećina svih edukativnih sadržaja na raspolaganju u e-obliku. S druge strane, Istraživački institut Amerike je na primjer izvjestio da e-učenje ima moć povećati stupanj zadržavanja primljenih informacija do 60%. Oni koji uče na ovaj način imaju veći nadzor nad brzinom učenja i pri tom mogućnost ponovne obuke prema potrebi.

U Datalab Akademiji primjećujemo da su poslovni korisnici sve manje konzervativni. Za online oblik učenja odlučuje Vas se više od 70%. Neki od Vas još uvijek posežu za edukacijom “uživo”, u učionici, uz pomoć mentora. Možda je to Vaša navika i svakako treba razmisliti treba li svoje navike mijenjati. U nastavku navodimo 3 glavna razloga za e-učenje.

3 glavna razloga ZA e-edukaciju

Dostupnost 24/7

Online edukacija putem npr. video-uputa ili video-seminara omogućuje pristup edukacijskim sadržajima s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Vi i Vaši zaposlenici možete pristupiti edukativnim materijalima svaki put kad naletite na pitanje ili ste zaboravili određeni postupak. Odgovor je udaljen samo jedan “klik”.

Prilagođenost različitim stilovima učenja

Ne učimo svi na jednak način. Ne trebate pogledati dalje od vašeg neposrednog kruga suradnika ili članova obitelji da biste opazili razlike. Nekima od Vas ne odgovara učenje u grupi, lakše ili teže slijedite predavani sadržaj, radije učite ujutro ili navečer ili tijekom vikenda itd.

E-učenje Vam omogućava da sami odredite termin i tempo učenja. Odvija se u ambijentu koji je ugodniji vašem stilu učenja. Isto tako omogućuje “beskonačno” ponavljanje, sve dok ne obvladamo sadržajem.

Manje utrošenog vremena

Studija Brandon-Hall je pokazala da je za e-učenje potrebno 40% do 60% manje vremena nego li za edukaciju koja se održava u tradicionalnoj učionici. Za osposobljavanje putem e-učenja ne trebate prelaziti velike razdaljine. Jednako tako nije potrebno rezervirati hotelske sobe ili putovati u drugi grad. Online osposobljavanje je ostvarivo istog trena. Edukacija protječe u udobnosti Vaše dnevne sobe ili čak na putovanju, na vašim prijenosnim računalima, pametnim telefonima ili tabletima (naravno, ako niste vozač – sigurnost mora biti na prvom mjestu).

Učite PANTHEON online

PANTHEON se uvijek nadopunjuje. U pretrpanoj satnici teško je pronaći vremena da nas posjetite u učionici, na edukacijama ili događanjima. Ništa zato! Pratite besplatne video-upute o novostima u PANTHEON-u ili posjetite naše online seminare.

U okviru tzv. PANTHEON TV-a edukativni su Vam sadržaji dostupni 24/7 te ih možete pogledati na poslu ili kod kuće i to onoliko puta koliko ćete sami željeti.

U znanju su moć i samopouzdanje koji su Vam potrebni za posao!

 

 

Odlučila sam da je siječanj vrijeme za promjene te da ću sudjelovati na online seminaru. Nisam znala što mogu očekivati i bila sam  pozitivno iznenađena. Online seminar odvijao se glatko, usprkos povremenim zastojima zbog pitanja nas sudionika. Ovaj oblik edukacije preporučam svima koji žele dobiti brojne konkretne odgovore u zaista kratkom vremenu. Prednost takvog načina edukacije je ta što sadržaj mogu ponovno pogledati bilo kada.

 

 

 

Izvori:

https://blog.commlabindia.com/elearning-design/online-training-benefits-for-employees

Arhiva – fotografije DLA

 

 

 


author info_Vanja_profil

Vanja Cigoj – voditeljica Datalab Akademije
T (01) 252 89 39 M 040 863 607 vanja.cigoj@datalab.si
Vanja je srce Datalab Akademije. Njen rad, osiguravanjem kvalitetnih i cjenovno dostupnih osposobljavanja potrebnih za kasniji samostalni rad, nastoji premostiti prazninu koja nastaje uslijed nedostatnog poznavanja PANTHEON-a . Uz Vanju i njenu ekipu stručno osposobljenih predavača, kroz tečajeve i webinare,  upoznat ćete PANTHEON do detalja.

 

Ne propustite poduzetničke novosti i savjete

Ako želite primati mjesečni newsletter s korisnim sadržajima iz naše poduzetničke baze znanja, molimo vas da ispunite obrazac.

X