Česta pitanja o licencama

Zajedno s Datalab partnerima, pregledajte i definirajte svoje potrebe za licencama. Partner će na osnovu Vaših potreba pripremiti ponudu za licence koje su potrebne Vašem poduzeću.
Oblak licenc PANTHEON

Prilagođavanje izmjenama

Ako se vaše potrebe promjene, konfiguraciju možete prilagoditi izmijenjenim okolnostima. Na taj način možete povećati broj licenci (npr. za novozaposlene radnike), prenijeti licence i promijenite licenčni model (npr. iz SE u MF jer ste uveli planiranje proizvodnje).

Cijene i funkcionalnosti

U cjeniku ćete pronaći pregled svih PANTHEON licenci i njihove funkcionalnosti. Detaljnije su objašnjene i kombinacije verzija.

 

Kako brojimo korisnike?

Programska oprema Datalab se licencira na osnovu broja korisnika koji istovremeno pristupaju sistemu (tzv.concurrent access). To znači, da se programska oprema može instalirati na željenom broju računala, ali istovremeno na njoj može raditi onoliko korisnika koliko poduzeće ima kupljenih licenci. Ako je dostignut maksimalni broj licenci, dodatni korisnik se ne može prijaviti u Pantheon. U trenutku kada se neki korisnik odjavi iz sustava na svojoj radnoj stanici, može se prijaviti neki drugi korisnik na svojoj (tzv. roaming licenses).

Ova i sva druga prava te obveze korisnika i poduzeću određena su Licenčnim ugovorom.

Kako postati vlasnik licence?

Ako Vas zanima naša programska oprema, tada je najjednostavnije da popunite obrazac ili nas kontaktirate putem telefona ili e-maila. U obrascu ispunite osnovne podatke o vašem poduzeću na osnovu kojih će naši partneri kreirati odgovarajuću ponudu. Datalab licencira programsku opremu isključivo preko mreže ovlaštenih distributera koji su osposobljeni pružiti pomoć i savjet pri određivanju odgovarajuće licenčne sheme. Također će preuzeti i implementaciju, uvođenje Pantheona u poduzeće, obuku, podršku i razvoj dodatnih rješenja. Sve to pružit će Vam partneri tvrtke Datalab, koji imaju odgovarajuće certificirane zaposlene. Ukoliko želite nabaviti programsku opremu u drugoj državi (npr. Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija), molimo vas da se obratite Datalab podružnici u toj zemlji.

Koliko stoji licenciranje?

Razvoj programske opreme je izuzetno skup, ali smo uvjereni da legalno licencirana programska oprema mora biti dostupna širokom krugu tvrtki kojima je potrebno dobro IT rješenje.

Obzirom da PANTHEON pored smanjenja troškova i povećanja prihoda uglavnom povećava produktivnost zaposlenih, kao referentnu osnovu za određivanje cijene licence uvažili smo prosječnu bruto plaću u državi gdje će se programska oprema prodavati.

Cijene smo oblikovali tako, da se trošak investicije povrati za manje od šest mjeseci. Dosadašnja iskustva su to potvrdila.

 

Dokup i nadogradnja licenci

Ukoliko već imate nekoliko PANTHEON licenci i potrebne su vam jače verzije s dodatnim funkcionalnostima, možete jednostavno dokupiti potreban broj ili ih nadogradite, a plaćate samo razliku. U nastavku je nekoliko primjera.

 

Dokup licenci

Tvrtka ima 4 PANTHEON SE (Small Enterprise) licence,odnosno za četiri korisnika. Zaposlena su dva nova djelatnika kojima je potreban programski paket.

Treba se pobrinuti za još dvije dodatne jednokorisničke licence (6 korisnika PANTHEON SE – 4 PANTHEON SE licence = 2 dodatne PANTHEON SE licence).

 

Promjena modela

Tvrtka ima 6 PANTHEON SE (Small Enterprise) licenci, odnosno za šest korisnika. Zaposlila je dva nova djelatnika kojima je potreban programski paket, dodatno management želi direktorski informacijski sustav.

Tvrtki je dakle potrebno ukupno 8 korisničkih licenci Pantheon ME (Medium Enterprise). Datalab uzima u obračun postojeće licence (6x PANTHEON SE), koje tvrtka koristi po trenutno važećoj cijeni iz cjenika i ispostavlja račun za novu licenčnu konfiguraciju. Tvrtka tako plaća samo razliku između prethodnog i sadašnjeg stanja.

 

Otvaranje dislocirane prodavaonice

Tvrtka ima 2 PANTHEON SE licence. Otvorila je novu dislociranu prodavaonicu gdje će se vršiti prijem robe i izdavanje računa.

Tvrtka treba dokupiti 1 dodatno PANTHEON RT licencu. Korisnik može kombinirati PANTHEON RT s višim licencama SE, ME, MF.

 

Razvoj tvrtke

Tvrtke rastu i razvijaju se. Razvoj tvrtke mora pratiti razvoj informacijskog sustava. Radi toga se pojavljuje pitanje dokupa licenci.

U Datalabu imamo veoma jednostavnu formulu: dodatno plaćanje = bruto cijena željenog – bruto cijena posjedovanog. To znači da uvijek plaćate samo razliku između željenih licenci i licenci koje želite imati.

Nazovite +385 (01) 35 35 595

Više informacija – Brza priprema ponude – Mogućnost plaćanja na rate – Trenutne prodajne akcije – Količinski popusti

X